Κυριακή 16/7: μοιραστική ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Την Κυριακή 16/7, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου και τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μοίρασμα του κειμένου μας «Αν η Κυριακή δεν είναι αργία, δεν είναι Κυριακή» στα ανοιχτά μαγαζιά της οδού Αρκαδίου, κεντρικού εμπορικού δρόμου της παλιάς πόλης Ρεθύμνου.

Συνομιλήσαμε με καταστηματάρχες και υπαλλήλους και εισπράξαμε την ομόθυμη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι “αναγκάζονταν” (αληθές στην περίπτωση των υπαλλήλων, προβληματικό στην περίπτωση των καταστηματαρχών) να δουλέψουν Κυριακή. Καλούσαμε πελάτες και πελάτισσες να μην ψωνίζουν Κυριακή και με αγγλόφωνη περίληψη του κειμένου ενημερώναμε αλλοδαπές πελάτισσες και πελάτες και τους καλούσαμε να σταθούν αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.

Αξίζει να σημειώσουμε στην πλειονότητά τους τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, ενώ η κίνηση στο δρόμο ήταν ελάχιστη.

Η δράση πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες συλλογικοτήτων της πόλης, καθώς και από δύο συντρόφους από τη συλλογικότητα Azadî στα Χανιά. Να ‘στε καλά συντρόφισσες και σύντροφοι και καλά μας συναπαντήματα στο δρόμο!

οι φωτογραφίες και η επεξεργασία από σύντροφο της Azadî

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *