Εργατική Πρωτομαγιά 2018

Η πρωτομαγιά είναι γιορτή των εργατών και συνεχής αγώνας. Η ΕΣΕ Ρεθύμνου συμμετείχε με δικό της μπλοκ στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά που ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Μετά τις ομιλίες των εργατοπατέρων και αφού φάνηκε η απροθυμία τους να καλέσουν σε πορεία, συναποφασίστηκε με το Αγωνιστικό Σχήμα των Εκπαιδευτικών 1/θμιας, μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε.Ρ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α να ξεκινήσει η πορεία στην πόλη με το πανό της ΕΣΕ να μπαίνει στην κεφαλή της πορείας.

Η πορεία πέρασε από την κεντρική λεωφόρο της πόλης και στη συνέχεια κατέβηκε παραλιακά  μπροστά από τις καφετέριες και μπήκε στην παλιά πόλη με κατάληξη την Πλατεία Μικρασιατών. Υπήρχε παλμός και φωνάχτηκαν εργατικά και αντιφασιστικά συνθήματα όπως “Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τ’ αφεντικά”, “Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”, “40 ώρες για 400 ευρώ, δεν φταίει ο μετανάστης φταίει τ’ αφεντικό”, “Πρωτομαγιά και νύχτα να πάνε για δουλειά, οι υπουργοί οι δήμαρχοι και τ’ αφεντικά”, ” Σ’ Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία”, “Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”, “Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον  πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο” κ.α.

Στην πλατεία ακολούθησε γλέντι μέχρι το βράδυ με συλλογική κουζίνα, χορό και ζωντανή μουσική από ρεμπέτικο σχήμα ενώ την πρώτη της εμφάνιση έκανε και η κινηματική μπάντα  “ΕΣΕ ΜΕΣΑ” . Το γλέντι συνδιοργάνωσαν η ΕΣΕ και τα συνεργατικά εγχειρήματα της πόλης με σκοπό την δημιουργία Ταμείου Ταξικής Αλληλεγγύης της κοινότητας.